Eilen aamulla alkoi tapahtua ja nyt meillä tuhisee pentulaatikossa viisi pientä lapinkoiran alkua ja onnellinen äiti. Iina on osoittautunut varsin huolehtivaiseksi emoksi pienokaisilleen. Tai ei nämä mitään erityisen pieniä olleet, ensimmäisenä syntynyt uros painoi 397 grammaa ja nyt vuorokauden iässä paino on jo ylittänyt 400 grammaa. Neljä muuta pentua painoivat 315 - 358 grammaa. Ensimmäisen yön aikana kaikkien pentujen painot ovat nousseet eli hyvin tuntuu maitoa tulevan. Iina on varsin hyvävointinen, syö erittäin hyvin ja uloste oli aamulla kiinteää.

Tuoreen äitin onnea:

IMG_0652-normal.jpg

 

Pennuista kolme on urosta ja tässä urokset vuorokauden iässä. Kaikille pojille on jo alustavasti sovitut kodit: pennut muuttavat aikoinaan Kuusamoon, Kajaaniin ja Pyhännälle. Kaikki pojat ovat merkkivärisiä.

IMG_0656-normal.jpg

 

Sitten on kaksi suloista siskotyttöä. Nämäkin ovat merkkivärisiä. Toinen tytöistä jää Iina-emän, Unna-mummon ja Anni-isomummon seuraksi kotiin ja saa nimeksen Oona. Toinen tyttö lähtee ihastuttamaan Espooseen. Koko pentue on siis alustavasti varattu.

IMG_0654-normal.jpg

Nyt elämä jatkuu pikkuisia ihmetellen. Ja Annin ja Unnan kanssa ulkoillen. Iinalle riittää toistaiseksi lyhyet käynnit ulkona. Siinä sivussa yritän kehitellä teemaa pentujen nimeämiselle. Toistaiseksi ideat ovat olleet vähissä.

Lähipäivinä otetaan pennuista yksilökuvia. Nyt annetaan emälle aikaa rauhoittua pentujen kanssa.