Pennut ovat kahden vuorokauden ikäiset. Kaikki on mennyt tähän asti mukavasti. Kunkin pennun paino on noussut tasaisesti ja kolme pentua painaa jo yli 400 grammaa. Iina hoitaa pentuja tunnollisesti, mutta haluaa viettää pieniä hetkiä äitinsä ja mummonsa kanssa tai ulkona, mutta pääsääntöisesti oleskellaan pentulaatikossa tai sen välittömässä läheisyydessä.

Isomummoa ja mummoa kiinnostaisi kovasti pentulaatikon sisältö, mutta tässä vaiheessa Iina saa ihan yksityisoikeuden vauvoihinsa. Tosin, aina silloin ja tällöin istuskelen emän ja pentujen kanssa laatikossa. Erotan pennut selvästi toisistaan, kaikilla on omanlaiset merkkikuviot. Kaikki pennut ovat siis mustia merkeillä.

Olen kehitellyt pennuille "työnimet", koska minusta on hauskempaa kutsua heitä jollain nimellä kuin vain "poika yksi" - luultavasti nämä nimet eivät tule jäämään sitten uusissa perheissä. Tytöistä käytän nimityksiä tyty ja tytsy tässä vaiheessa, koska toinen tytöistä tulee olemaan kotiin jäävä Oona, mutta en vielä ole ihan satavarma kumpiko se noista on. Aika vahva näkemys minulla kyllä on.

Virallisia nimiäkin pähkäilin eilen illalla. Päädyin lintu-teemaan, tästä sitten myöhemmin lisää. Mutta nyt niitä yksilökuvia. Tosin ensialkuun aamuinen kuva koko viisikosta. Melkoisen potra pentue! Eihän näitä hymyilemättä pysty katsomaan. Kuvien laatu ei ole kummoinen, mutta tässä vaiheessa pentua ei viitsi laatikosta kovin pitkäksi aikaa poistaa. Kamerakin on liki kymmenen vuotta vanha pokkari.

Viisikko%20%281%29-normal.jpg

Muistuttaa etäisesti urheita poronpaimentajia... Hyvällä alulla ainakin!

Ukko%20%285%29-normal.jpg

Ukko: ensimmäisenä syntynyt isomies, syntymäpaino 397 grammaa. Rinnassa iso valkea laikku, tassuissa valkeat nilkkasukat

Hessu%20%285%29-normal.jpg

Hessu: toisena syntynyt pentueen pienin, joka tosin on jo ottanut pienemmän narttupennun painon kiinni. Rinnassa valkea piirto, valkoiset nilkkasukat

Onni%20%281%29-normal.jpg

Onni: neljäntenä syntynyt merkkivärinen uros, jolla rinnassa muutama valkoinen karva.

tyty%20%284%29-normal.jpg

Tyty: siis joko Oona tai Alma. Kolmantena syntynyt pentu ja tytöistä isompi. Pitkälti pelkillä ruskeilla merkeillä varustettu, väritykseltä kuin Onni

tytsy%20%282%29-normal.jpg

Tytsy: siis joko Oona tai Alma. Väritykseltä kuin Hessu, valkoinen piirto rinnassa ja valkoiset nilkkasukat. Tytyyn nähden tullenee vaaleamman ruskeat merkit eikä yhtä laajasti.