... eikä näitä päivityksiäkään mitenkään vauhdilla ole tullut.

Vaikka onhan tässä ollut kaikenlaista koiramaista tapahtumaa pitkin kevättä. Ensin helmikuussa Metsänlapset täyttivät kuusi vuotta ja sitten toukokuussa Linnunlaulut kolme vuotta. Molempien pentueiden koko viisikko on edelleen elossa eikä mitään uutta erityistä kerrottavaa ole paitsi Koivunoksan eli Viken osalta. Syntymäpäivän "kunniaksi" poika pääsi eroon kulkusistaan. Toivotaan, että kastraatio tasoittaa poikaa ja rodulle epätyypillinen arvaamattomuus ihmisiä kohtaan laantuu.

Oonan kanssa on kunnostauduttu useammalla saralla. Viime lauantaina olimme Oulaisten näyttelyissä, joka ei ollut prinsessan mieleen. Esiintyminen oli kamalan nihkeää eikä tuomarikaan ihan äärettömästi tykästynyt Oonaan. Tuloksena kuitenkin AVO EH4.

Sunnuntaina kävimme Raahen näyttelyssä. Siellä Oona esiintyi oikein mallikkaasti ja tuomarikin tuntui tykkäävän. Tuloksena AVO ERI2. Arvostelussa oli maininta, ettei turkki ole parhaimmillaan. Ei niin eikä siitä ole enää juuri kerrottavaa. Näyttelyn jälkeen kampasin lähes kaiken pohjavillan pois. Nyt sitten jäämme nauttimaan kesästä ja panostetaan enemmän metsässä liikkumiseen. Toiveissa on joku vaellus kesän aikana, jos minun selkäydinvamma antaa siihen mahdollisuuden.

Maanantaina kävimme eläinlääkärissä ottamassa uuden polvilausunnon. Edelleen oli priimaa ja nythän tulos on sitten hautaan asti voimassa. Samalla otettiin pieni verinäyte ja eilen saatiin tulos, että Oona on perinyt äidiltään geenivirheen eli myös pikkulikka on DM-statukselta kantaja.

Tämä ei suoranaisesti muuta pentuesuunnitelmia, jos jalostustoimikuntaa hyväksyy ensimmäiseksi ehdottamani uroksen Oonalle. Uros on DM-statukselta terve. Mielenkiinnolla odotan jalostustoimikunnan tuomioita, laitoin kyselyn pari viikkoa sitten. Päivitän sitten kotisivujen puolelle tiedot tulevasta pentueesta, kun saan vastauksen.

Meillä on taas aikamoista haipakkaa elämässä ja monenlaista projektia ja menemistä pystyssä. Kiirettä riittää niin töissä kuin vapaallakin. En pitänyt talvilomaa, koska haluan säästää mahdollisten pentujen ajalle kunnon loman. Siksi pidän vain lyhyen kesälomankin, joskus loppukesästä.

Näissä merkeissä jäädään odottamaan kesää. Hitaasti tuntuu tänä vuonna tulevan.