Unna.jpg

Edellisestä päivityksestä on mennyt melkein puoli vuotta, mutta ei tässä ole puoleen vuoteen kovin isoja asioita tapahtunut koirarintamalla. Muussa elämässä on kyllä sitten tapahtumia riittänyt ja nyt sitten koirarintamallakin.

Yläolevassa kuvassa on tämän päivityksen sankarit Hiidenportissa Sotkamossa reilu kuukausi sitten. Vasemmalla Unna-mummo, joka viettää tänään kymmenvuotispäiväänsä ja itse asiassa taitaa ihan näillä hetkillä olla tasan kymmenen vuotta. Unnahan syntyi sisaruskatraan loppupäässä, viidentenä tai kuudentena ja oli heti selvää, että tämä tättähäärä jää kotiin. Eikä ole tarvinnut katua päätöstä, vaikka varmasti kuka tahansa pennuista olisi yhtä rakas. Tietojeni mukaan pentueesta on elossa suurin osa eli onnea Mella, Saana, Einari ja Lappi. Hollantiin muuttaneen Eskon tilannetta en tiedä ja Aasa kuoli reilu vuosi sitten. Kiitokset kaikille vuosien hyvästä hoidosta ja välittävästä kodista.

Unna on edelleen erittäin vilkas, mutta omapäisyydessä jo himpun antanut periksi. Terveyskin on ihan huippuluokkaa, pari vuotta sitten leikatusta syövästä huolimatta. On 7-vuotiaaseen tyttäreen ja 4-vuotiaaseen tyttärentyttäreensä verrattuna melkoinen elohiiri, mutta kokonaisuudessaan ihan täydellinen paketti.

Kuvassa oikealla istuu kolmannen pentueeni kasvatti Oona. Oona on toinen tämän päivityksen stara. Kolmisen viikkoa sitten kävimme tapaamassa Uulaa ja pariskunta viihtyikin keskenään oikein hyvin. Täytyy sanoa, että Oona on koiristani ollut selkeästi helpoin astutustilanteessa, neitihän seisoi kuin sahapukki. Siitä huolimatta tilanne on varsin epävarma. Kaksi hyvää astutusta kyllä, mutta kummallakaan kerralla koirat eivät jääneet nalkkiin. Itse astutukset tapahtuivat ihan oppikirjanmukaisesti ja molemmilla kerroilla katsoimme, että nyt ovat nalkissa. Mutta niin vain herrasmies laskeutui alas ja se oli siinä. Toki pentuja on tullut ilman nalkkia ja toisaalta tyhjäksi on jäänyt, vaikka ovat olleet nalkissa Että jäädään nyt odottelemaan ja katsellaan, miltä se näyttää. Mutta jos pentuja on tullakseen, ne syntyvät tammikuun puolivälin jälkeen ja ovat luovutuksessa maaliskuussa.

Tasapuolisuuden nimissä kuva myös Iinasta, vaikka mammalle ei tässä vaiheessa kuulukaan mitään erityistä kerrottavaa.

Iina.jpg

JUHLITAAN YHDESSÄ SATAVUOTIASTA SUOMEA!