Pennut täyttivät eilen seitsemän viikkoa ja ovat valmiina valloittamaan maailman. Ensimmäisenä laumasta lähtee Pimu, joka muuttaa huomenna Kajaaniin. Viikonloppuna lähtee sitten Väinämöinen, Tare ja Pele. Mutta toistaiseksi kaikki pentukassit odottavat siistissä rivissä.

Yhteiset%20%282%29.jpg

Viime viikko oli ihan uskomattoman raskas. Pennut sairastuivat ripuliin, ensimmäinen tervehtyi keskiviikkona, kun viimeinen sairastui vasta torstaina. Harvoin on tullut oltua tukkoisesta nenästä niin onnellinen kuin viime viikolla! Pentujen yleiskunto oli koko ajan hyvä eikä kukaan oksennellut, joten hoidin tautia kevennetyllä ruualla ja maitohappobakteerilla. Miten helppoa onkaan kerätä normaaleja pentukoiran kakkoja. Pennut olivat myös erityisen levottomia sairaana, vaikka muutenkinhan heillä alkaa olla virtaa ja hereilläolojaksoja enemmän ja enemmän.

Menneellä viikolla päästiin kuitenkin harjoittelemaan ulkoilua ihan oikeasti tuohon lähimetsään. Pennut ovat tosiaan nauttineet, kun ovat saaneet juosta metsässä aikuisten koirien mukana, leikkiä mättäillä ja laajentaa muutenkin reviiriä. Nyt sitten rohkeutta alkaa olla jo niin paljon, että tahtovat ottaa etäisyyttä yksi sinne toinen tänne, joten hiljalleen alamme siirtyä pienemmän porukan kokoonpanoihin. On mahdollista, että pennut saivat mahataudin tuosta lähimetsästä, sillä siinä kulkee myös vieraita koiria. Toki se saattoi tulla myös eläinlääkäristä tai aikuisten koirien mukana. Oonallahan kävi mahatauti toissaviikon lopulla, mutta Iina ja Unna ovat säilyneet terveinä.

Viime viikon ohjelmistoon kuului taas monia vieraita, mistä pennut ovat aina yhtä innoissaan. Siinä kasvattaja unohtuu, kun tulee vieraita käymään. Lisäksi madotin pennut kolmannen kerran sekä leikattiin kynnet eli monenmoista taas kerran. Tämän viikon ohjelmassa on tosiaan pentujen valmistaminen muuttoon. Sitten alkaakin arki rauhoittua kummasti, vaikka kolme pentua on ainakin 8.9.asti riemuna.Oona-mamma edelleen aamuimettää pienokaisia, ilmeisesti sieltä vielä tulee jonkin verran maitoa.

Huh, on tämä taas aikamoinen rupeama ollut. Hyvillä mielin luovun pennuista, vaikka olo onkin vähän haikea. Jos näitä pikkuihmeitä vielä joskus tulee, niin se on sitten aikaisintaan vuonna 2022.