Pennut täyttivät eilen viisi viikkoa ja menneeseen viikkoon on mahtunut taas kaikenlaista uutta - ainakin paljon uusia ihmisiä. Pentujen tulevista perheistä on puolet on käyneet tutustumassa uuteen perheenjäseneen ja nyt alkaneella viikolla sitten loput. Lisäksi on käynyt ystäviä, kavereita ja tuttavia, joten tänään tulee tarpeeseen pieni huokaisuhetki sosiaalisista tilanteista sekä itselle että koirille. Aloitin juuri kesäloman, niin nyt on aikaa puuhastella pentujen kanssa ja tavata ihmisiä ja alkaa valmistella pentujen muuttoa uusiin perheisiin.

Tällä viikolla on taas ollut pari ikävä asiaa - kynnet ja matokuuri. Kynsien kanssa oli jo huomattavan paljon taistelun makua, matokuuri meni aika kivuttomasti. Mukavina asioina tutustuttiin torstaina poronrustoihin, jotka eivät ihan hirmuista innostusta herättäneet, joten aikuiset koirat saivat lopulta syödä ne. Purutikkujakin on kokeiltu, mutta ei nekään oikein vielä sytytä. Alkuviikosta tutustuttiin tonnikalaan ja se taas on valtavan suuri herkku. Täytyy sanoa, että on ensimmäinen pentue, joka selvästi tykkää kalasta, aiemmat pentueet ovat suhtautuneet siihen aika nihkeästi. Viikon mittaan maisteltiin myös raejuustoa ja se todettiin myös ihan kelvolliseksi ruuaksi.

Nyt on alkanut pentuihin tulla vauhtia. Vireyshetket kestävät puolesta tunnista jopa tuntiin. Kovasti painivat keskenään ja kiusaavat äitiään. Toisinaan Iina mummo viihdyttää pienokaisia, mutta Unna tyytyy katselemaan aidan takaa. Nyt on aloitettu myös hienoinen maitobaarin aukioloaikojen karsiminen ja se ei ole ollut pentujen mieleen. Oona on kyllä ollut hyvinkin  tyytyväinen! Karsitaan niin, ettei Oona enää käy ruokkimassa pentuja ruokailujen välissä. Öisin on vielä ollut vapaa kulku, mutta ilmeisesti viime yönä mamma jätti imetykset kokonaan väliin. Tämä pentue on jotenkin ihan erilainen kuin aiemmat, paljon rauhallisempi ja hiljaisempi ja nukkuvat aamulla hyvinkin seitsemään. Se on helpottanut aamuja paljon, kun ehdin käydä aikuisten kanssa ulkona ihan rauhassa ennen pentujen aamutoimia. Sit toisaalta, nämä pennut eivät tee tarpeita mitenkään säännöllisesti paperille, paljon tulee pissiä viltillekin. Kakat tulevat aika pitkälti ulos, mikä on ihanan helppoa.

Vaikka pennuilla on omat kipot ja kupit, äitin astiassa on aina parempaa (todellisuudessa kaikissa kupeissa on ihan samaa ruokaa...)

Ulkoilua%20%286%29.jpg